Obiecte interzise în avion: Ce trebuie să știi înainte să zbori

Zborurile aeriene sunt o modalitate convenabilă și rapidă de a călători, dar există reguli stricte referitoare la ce obiecte sunt permise să fie transportate în avion și care sunt interzise. Este esențial să fii informat cu privire la aceste reguli pentru a evita problemele la controlul de securitate și pentru a asigura că călătoria ta decurge fără probleme. În acest articol, vom explora obiectele interzise în avion și ce trebuie să știi înainte să zbori pentru a te asigura că îți planifici bagajul corect.

1. Lichide, aerosoli și geluri

Una dintre cele mai cunoscute restricții este limitarea lichidelor, aerosolilor și gelurilor care pot fi transportate în bagajul de mână. Potrivit regulilor de securitate ale aviației, fiecare pasager poate transporta lichide în containere de maxim 100 de mililitri (3,4 uncii) și toate aceste containere trebuie să fie plasate într-o pungă de plastic transparentă cu o capacitate maximă de 1 litru. Este important să reții că această regulă se aplică și la produse precum geluri de duș, pastă de dinți, parfumuri, loțiuni și alte substanțe similare.

2. Obiecte ascuțite și periculoase

Obiectele ascuțite sau periculoase, cum ar fi cuțitele, foarfecele, briceagurile, uneltele de mână și obiectele metalice mari, sunt strict interzise în bagajul de mână al pasagerilor. Aceste obiecte pot fi transportate în bagajul de cală, dar trebuie să fie ambalate corespunzător și să respecte regulile specifice ale companiei aeriene.

3. Dispozitive electronice și baterii

Dispozitivele electronice, cum ar fi laptopurile, tabletele și telefoanele mobile, sunt permise în bagajul de mână, dar trebuie să fie scoase din bagaj și plasate separat într-un recipient de plastic la controlul de securitate. De asemenea, bateriile de rezervă sau bateriile externe trebuie transportate în bagajul de mână și nu în bagajul de cală, pentru a evita riscul de incendiu sau explozie.

4. Substanțe periculoase și materiale explozive

Substanțele periculoase, precum materialele inflamabile, explozivele, substanțele toxice și substanțele chimice periculoase, sunt strict interzise în bagajul de mână și de cală al pasagerilor. Acestea includ, dar nu se limitează la, benzină, vopsea spray, artificii, grenade și alte obiecte similare. În plus, anumite materiale radioactive și substanțe biologice pot fi, de asemenea, interzise în avion.

5. Alimente și lichide în cantități mari

Chiar dacă alimentele și băuturile sunt permise în avion, anumite alimente sau lichide în cantități mari pot fi supuse restricțiilor sau interdicțiilor. De exemplu, unele țări pot avea reguli stricte privind transportul de alimente proaspete sau perisabile, iar lichidele în cantități mari pot fi supuse restricțiilor la controlul de securitate.

Concluzie

În concluzie, este esențial să fii conștient de obiectele interzise în avion și să îți planifici bagajul în conformitate cu regulile și restricțiile specifice. Înainte de călătorie, verifică regulile de securitate ale companiei aeriene și ale țării de destinație pentru a te asigura că nu ai obiecte interzise în bagajul tău. Prin respectarea acestor reguli și restricții, vei putea să te bucuri de o călătorie sigură și fără probleme către destinația ta.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *